Ερωτήσεις online στις Ταλαντώσεις

Ακολουθούν 10 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, πάνω στις Ταλαντώσεις για τη Γ΄ Γυμνασίου. Όταν απαντήσεις σε όλες πάτησε το "Αποτελέσματα" για να δεις τις επιδόσεις σου και ποιες είναι οι σωστές απαντήσεις.

1. Ποιες από τις παρακάτω κινήσεις είναι περιοδικές;
2. Η σφαίρα εκτελεί ταλαντώσεις με τη βοήθεια του κατακόρυφου ελατηρίου. Πάνω στη σφαίρα έχουν σχεδιαστεί τα διανύσματα του βάρους (w) και της δύναμης του ελατηρίου (F). Επιλέξτε τις σωστές προτάσεις.

25255BUNSET-25255D

Ερώτηση 2

3. Η συχνότητα και η περίοδος μιας ταλάντωσης
4. Στην άκρη του κατακόρυφου ελατηρίου είναι κρεμασμένη μία σφαίρα και εκτελεί ταλαντώσεις μεταξύ των σημείων Α και Β, γύρω από τη θέση ισορροπίας το Ο με συχνότητα 0,25Hz. O χρόνος για τη διαδρομή ΟΒ είναι:

25255BUNSET-25255D1

Ερώτηση 4

5. Ένα σώμα εκτελεί ταλαντώσεις με περίοδο 8s. Κάποια χρονική στιγμή το σώμα βρίσκεται σε ακραία θέση. Θα περνάει για δεύτερη φορά από τη θέση ισορροπίας μετά από
6.

Software: Interactive Physics

Η συχνότητα της ταλάντωσης που φαίνεται στο video είναι:
7. Ένα σώμα εκτελεί όριζόντιες ταλαντώσεις μεταξύ δύο σημείων που απέχουν μεταξύ τους 10cm. Όταν θα έχει διανύσει 20m, το πλήθος των ταλαντώσεων που θα έχει κάνει θα είναι:
8. Αν σε ένα απλό εκκρεμές κρεμάσουμε μία μάζα μεγαλύτερη από αυτήν που είχε και ταυτόχρονα μειώσουμε το μήκος του, τότε:
9. Σε μία ταλάντωση ενός αντικειμένου με ελατήριο η μηχανική ενέργεια στην ακραία θέση 50J, ενώ η κινητική ενέργεια τη στιγμή που περνάει για πρώτη φορά από τη θέση ισορροπίας είναι 40J. Αυτό σημαίνει ότι:
10. Η κινητική ενέργεια ενός σώματος που εκτελεί ταλαντώσεις είναι 30J, όταν αυτό περνάει από κάποιο σημείο Γ της τροχιάς του. Όταν φτάνει στην ακραία θέση Α η δυναμική του ενέργεια γίνεται 50J. Αν δεχτούμε ότι δεν έχουμε τριβές, η κινητική του ενέργεια όταν περνάει από θέση ισορροπίας Ο θα είναι:

25255BUNSET-25255D4

Ερώτηση 10


 

Γιάννης Γαϊσίδης

gaisidis@viewonphysics.gr

img_1494

(6.219 επισκέψεις, 1 επισκέψεις σήμερα)

1 Comment

Add a Comment
  1. θα ήταν εύκολο να εξηγήσετε γιατί στην 2η ερώτηση με το ελατήριο δεν είναι σωστο το α? ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *