Άνωση Online

Απάντησε με απλά κλικ στα παρακάτω ερωτήματα και όταν τελειώσεις πάτα “Αποτελέσματα” για να δεις την επίδοσή σου και τις σωστές απαντήσεις. Οι ερωτήσεις Σωστού-Λάθους βαθμολογούνται από 1 μονάδα η κάθε μία και οι υπόλοιπες από 2 .

1. Μέσα στο νερό η δύναμη βαρύτητας της Γης γίνεται μικρότερη.
2. Ζυγίζεις ένα σώμα και το βρίσκεις να έχει βάρος 120Ν. Αν ζυγίσεις το σώμα βυθισμένο στη θάλασσα θα βρεις λιγότερο από 120Ν.
3. Στα βαρύτερα σώματα ασκείται μικρότερη άνωση από ό,τι στα ελαφρύτερα, όταν τα βυθίζουμε στα υγρά.
4. Η άνωση οφείλεται στη διαφορά υδροστατική πίεσης που υπάρχει στα σημεία του σώματος που βρίσκονται σε μεγαλύτερα βάθη σε σχέση με τα σημεία μικρότερου βάθους.
5. Γύρνα τις κάρτες που συμπληρώνουν σωστά την πρόταση που περιέχουν μπροστά. Τις υπόλοιπες άφησέ τες κλειστές. Τα λανθασμένα ανοίγματα βαθμολογούνται αρνητικά.
Η άνωση είναι
διανυσματικό μέγεθος
Τα σώματα δέχονται μεγαλύτερη άνωση
στα μεγαλύτερα βάθη
Το σχήμα του σώματος
δεν επηρεάζει την άνωση
Η πυκνότητα του σώματος
επηρεάζει την άνωση που δέχεται
6. Ένα σώμα το βυθίζουμε διαδοχικά στο υγρό Α και Β και μετρούμε το βάρος του με τη βοήθεια δυναμόμετρου. Στο υγρό Α το δυναμόμετρο δείχνει 60Ν και στο Β 20Ν. Ποια από τις παρακάτω προτάσεις είναι σωστή;

Ερώτηση 6

7. Ένα σώμα το βυθίζουμε διαδοχικά στο νερό και στο πετρέλαιο. Γνωρίζοντας ότι το πετρέλαιο έχει μικρότερη πυκνότητα από το νερό, ποιες από τις παρακάτω προτάσεις είναι σωστές;
8. Αντιστοίχισε τα σώματα που βρίσκονται στην αριστερή στήλη με τις ανώσεις που δέχονται από ένα υγρό μέσα στο οποίο τα βυθίζουμε εξ ολοκλήρου.
Μπάλα Μπάσκετ (7L)
14,5N

Unselect

89N

Unselect

6,4N

Unselect

2,4N

Unselect

Μπαλάκι του τένις (185ml)
14,5N

Unselect

89N

Unselect

6,4N

Unselect

2,4N

Unselect

Σφαίρα σφαιροβολίας (0,9L)
14,5N

Unselect

89N

Unselect

6,4N

Unselect

2,4N

Unselect

Ξύλινη σφαίρα (500ml)
14,5N

Unselect

89N

Unselect

6,4N

Unselect

2,4N

Unselect

9. Το σώμα εκτοπίζει 400g νερού. Γνωρίζοντας ότι 100g μάζας έχουν βάρος 1Ν, η άνωση που δέχεται από το νερό είναι:

Ερώτηση 9

10. Το ίδιο σώμα το βυθίζουμε στο νερό και στο λάδι σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις. Κατάταξε, σέρνοντας με το ποντίκι, τις θέσεις αυτές από τη μικρότερη προς τη μεγαλύτερη άνωση που ασκεί το κάθε υγρό στο σώμα.

Ερώτηση 10

  • Α
  • Γ
  • Δ
  • Β
11. Όταν το σώμα βρίσκεται στη θέση Α, έχει βυθισμένο όγκο μέσα στο υγρό 1L και δέχεται άνωση 30Ν. Όταν βυθιστεί εξ ολοκλήρου, η άνωση γίνεται 90Ν. Ο συνολικός όγκος του σώματος είναι:

Ερώτηση 11

12. Βυθίζουμε σιγά σιγά ένα σώμα μέσα σε ένα υγρό και καταγράφουμε την άνωση που δέχεται σε διάφορες τιμές του όγκου του σώματος που βυθίζεται. Από τις τιμές αυτές παίρνουμε το διάγραμμα της εικόνας. Ποιες από τις παρακάτω προτάσεις είναι σωστές;

Ερώτηση 12


 

topio@viewonphysics.gr

(4.665 επισκέψεις, 1 επισκέψεις σήμερα)
Updated: 7 Μαΐου 2020 — 22:08

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *