2ο Κριτήριο Online στη Β΄Γυμνασίου

Οι 10 ερωτήσεις που ακολουθούν αναφέρονται σε όλη την ύλη της Β´ γυμνασίου (μέση ταχύτητα - ενέργεια).

Όταν απαντήσεις πάτησε το "Αποτελέσματα" για να δεις την επίδοσή σου και τις σωστές απαντήσεις.

1. Η προβολή ενός έργου στον κινηματογράφο αρχίζει στις 9:00μμ. Το σπίτι του Γιώργου απέχει 300m από τον κινηματογράφο και ο Γιώργος υπολόγισε ότι αν έχει μία μέση ταχύτητα 6km/h στο περπάτημά του, θα μπορούσε να φύγει από το σπίτι του 5 λεπτά πριν την έναρξη της προβολής. Αν ο Γιώργος ξεκινήσει στις 8:55 με την ταχύτητα που υπολόγισε, τι από τα επόμενα θα συμβεί;
2. Παρατηρήστε τα 4 διανύσματα των δυνάμεων και επιλέξτε τις σωστές προτάσεις.

Ερώτηση 2

Ερώτηση 2

3. Το σώμα της εικόνας έχει βάρος 50Ν και ανεβαίνει προς τα πάνω με σταθερή ταχύτητα εξ αιτίας της δύναμης F. Το μέτρο της F είναι:

Ερώτηση 3

Ερώτηση 3

4. Βάλε τους σωστούς αριθμούς στα κενά. Ένα δυναμόμετρο είναι βαθμολογημένο σε Ν. Γνωρίζοντας ότι το βαρος μιας μάζας 1kg ισούται με 9,8Ν, όταν κρεμάσουμε σώμα 500g η βαρυτική δύναμη που ασκείται πάνω του θα είναι Ν. Ενώ όταν η βαρυτική δύναμη είναι 0,98Ν η μάζα του σώματος είναι g.

5. Στο πολύ μικρό σώμα Σ, που αρχικά ήταν ακίνητο, ασκούνται οι δυνάμεις που φαίνονται στην εικόνα.Αντιστοιχίστε, βάζοντας στη σωστή σειρά, την κατεύθυνση που θα κινηθεί το σώμα Σ, εξ αιτίας των δυνάμεων που ασκούνται επάνω του, σε κάθε μία περίπτωση. (Σύρετε με το ποντίκι στη σωστή θέση)

Ερώτηση 5

Ερώτηση 5

  • Προς τα δεξιά
  • Ισορροπεί
  • Προς τα κάτω και δεξιά
  • Προς τα αριστερά
6. Τα τέσσερα στερεά σώματα βρίσκονται ακίνητα πάνω στο οριζόντιο επίπεδο και όλα έχουν το ίδιο βάρος των 100Ν. Ταξινομήστε τα σώματα κατά σειρά πίεσης που ασκούν στο επίπεδο αρχίζοντας από τη μικρότερη προς τη μεγαλύτερη.

Ερώτηση 6

Ερώτηση 6

  • Β
  • Γ
  • Α
  • Δ
7. Στο δοχείο υπάρχει νερό και έχουμε βυθίσει δύο όμοιους συμπαγείς κυλίνδρους, στο ίδιο βάαθος h. Η διαφορά είναι ότι ο κύλινδρος Α είναι με κλίση και ο Β όρθιος. Ποια από τις παρακάτω προτάσεις είναι η σωστή;

Ερώτηση 7

Ερώτηση 7

8. Σε δοχείο με νερό βυθίζουμε μία μπάλα του μπάσκετ Σ. Παρατηρούμε ότι η στάθμη του νερού στο δοχείο ανεβαίνει. Αν αφαιρέσουμε το νερό αυτό (πάνω από τη διακεκομμένη γραμμή) τότε:

Ερώτηση 8

Ερώτηση 8

9. Επέλεξε τη σωστή πρόταση. Το έργο μιας δύναμης είναι 10J. Αυτό σημαίνει ότι:
10. Επέλεξε τις σωστές προτάσεις. Ένα σώμα μάζας 2kg το αφήνουμε να πέσει απο ύψος 20m και αγγίζει το έδαφος με ταχύτητα 20m/s. Αν g=10m/s2, τότε:

 

Γιάννης Γαϊσίδης

gaisidis@viewonphysics.gr

img_1494

(3.316 επισκέψεις, 1 επισκέψεις σήμερα)
Updated: 10 Μαΐου 2014 — 00:26

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *