1ο Κριτήριο Online στην ύλη Β´ Γυμνασίου

Απάντησε στις 10 ερωτήσεις που ακολουθούν πάνω σε όλη την ύλη (μέση ταχύτητα - διατήρηση μηχανικής ενέργειας) της Β´ Γυμνασίου.

Όταν ολοκληρώσεις πάτησε "Αποτελέσματα" για να δεις την επίδοσή σου και τις σωστές απαντήσεις με τη δικαιολόγησή τους.

1. Σημειώστε ποιες από τις παρακάτω προτάσεις είναι σωστές.

2. Συμπλήρωσε τα κενά με τις κατάλληλες λέξεις.

Μία δύναμη μπορεί να προκαλέσει την του σώματος στο οποίο ασκείται ή να του την ταχύτητά του. Σύμφωνα με τον Νεύτωνα, μεταξύ δύο σωμάτων οι δυνάμεις εμφανίζονται ανά , γι αυτό λέμε ότι τα σώματα .

3. Οι δύο δυνάμεις F1 και F2 ασκούνται στο ίδιο σημείο ενός σώματος και σχηματίζουν μεταξύ τους γωνία. Ποια από τα τέσσερα διανύσματα Α,Β,Γ ή Δ μπορεί να αντικαταστήσει τις δύο αυτές δυνάμεις και να φέρει τα ίδια αποτελέσματα;

image

Ερώτηση 3

4. Ποια από τις δυνάμεις Α,Β,Γ ή Δ θα επιλέξεις για να ισορροπήσει τις F1 και F2 που ασκούνται στο σημείο Ο;

image

Ερώτηση 4

5. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το νερό έχει πυκνότητα 1000kg/m3 και το λάδι 900kg/m3 , κατατάξτε τα σημεία Α,Β,Γ,Δ και Ε κατά σειρά υδροστατικής πίεσης ξεκινώντας από τη μεγαλύτερη υδροστατική πίεση προς τη μικρότερη. Για την κατάταξη σύρετε με πατημένο το αριστερό κλικ το γράμμα που θέλετε στη σωστή θέση και αφήστε το.

Ερώτηση 5

Ερώτηση 5

  • Ε
  • Γ
  • Β
  • Α
  • Δ
6. Πριν βυθίσουμε τη σφαίρα στο νερό τη ζυγίσαμε και το βάρος της βρέθηκε 40N. Ο όγκος της σφαίρας είναι 1 λίτρο και όταν τη βυθίσουμε, συλλέγουμε στο δοχείο Β το νερό που εκτοπίζει. Έχοντας υπόψη ότι η πυκνότητα του νερού είναι 1kg/lt, επιλέξτε τις σωστές προτάσεις.

image

Ερώτηση 6

7. Όταν βυθίζουμε την μπάλα του μπάσκετ στο νερό, δέχεται άνωση 17Ν. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πυκνότητα του νερού είναι 1000kg/m3 και η επιτάχυνση της βαρύτητας g=10m/s2 καθώς επίσης ότι 1m3=1000lt, τότε ο όγκος της μπάλας είναι:
8. Στο σώμα της εικόνας ασκούνται τέσσερις δυνάμεις: Η F=60Ν, το βάρος W=30Ν, η δύναμη του δαπέδου Ν και η τριβή Τ=10Ν. Το σώμα μετακινείται κατά 4m, εξ αιτίας της δύναμης F. Ποιες από τις προτάσεις είναι σωστές;

image

Ερώτηση 8

9. Σώμα μαζας 3kg πέφτει από ύψος 12m χωρίς υπολογίσιμες αντιστάσεις από τον αέρα και με g=10m/s2. Όταν απέχει 4m από το έδαφος το σώμα θα έχει:
10. Αυτοκίνητο μάζας 1000kg ανεβαίνει ανηφόρα με σταθερή ταχύτητα 10m/s. Δίνεται g=10m/s2. Όταν περνάει από την κορυφή της, που βρίσκεται σε ύψος 20m από το οριζόντιο επίπεδο του δρόμου:

image

Ερώτηση 10


 

Γιάννης Γαϊσίδης

gaisidis@viewonphysics.gr

img_1494

(8.757 επισκέψεις, 1 επισκέψεις σήμερα)
Updated: 14 Απριλίου 2014 — 19:16

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *